KOLLOIDALT SILVER ANVÄNDS TILL ALLA MÖJLIGA SAKER I DAG, MEN HUR TIILLVERKAS DET EGENTLIGEN?
För att tillverka kolloidalt silver löser man ut så kallade silverjoner samt silverpartiklar i vatten med hjälp av en elektrisk process. Beroende på tillverkningsprocessen så kan den inbördes Fördelningen mellan dessa ingredienser kan skilja sig något bland de olika tillverkningsprocesserna, men den mest förekommande varianten av kolloidalt silver består av ca 80-90% silverjoner och 10-20% silverpartiklar.
Det vatten som man löser ut silvret i renas genom så kallads destillation där man avjoniserar vattnet. Detta innebär att man tar bort det sista föroreingarna i vattnet som tidigare inte filtrerats bort. Detta ger ett väldigt rent vatten som är optimalt för att blandas med silver. Sedan är det minst lika viktigt att silvret som ska lösas ut också är rent. Dettta så att inga legeringar följer med i slutprodukten. Silverhalten i de vanligaste produkterna är så hög som 99.99%, vilket i princip är de renaste silver som går att producera. Man kan alltså inte använda vilket silver som helst för att tillverka kolloidalt silver.
Man mäter kollidialt silver i mått ppm, (parts per million alt. miljondelar på svenska). Silvervatten med 10 ppm innehåller alltså 10mg rent silver per lite vatten vilket är väldigt små mängder. Processen att tillverka silvervatten sker under extremt kontrollerade former där majoriteten är automatiserad för att säkerställa kvalitén på slutprodukten och att hålla produktionskedjan fungerar som den ska. Genom att testa det kollidiala silvret i laboratium kan styrkan mätas och godkännas.
Vissa väljer att tillverka eget kolloidala silver. Detta är dock inte helt problemfritt då man inte vet kvalitén på det kolloidala silver man tillverkat. Varken styrka (ppm) eller storlek på partiklarna (nm) går att veta så därför rekommenderar vi alltid att man istället köper silvervatten från en auktioriserad återförsäljare.
Kolloidalt silver funkar för allt möjligt!
Jan Gunnarsson